Vi hämtar dig antingen på Svovlvær eller Leknes flygplats och kör dig till gården, där du checkar in i din stuga. Checka in efter 16.00.
Innan middagen på kvällen kan du koppla av och njuta av naturen - eller ta en promenad på den vita sandstranden som ligger bara 100 meter från pensionatet. Du kan också välja att hälsa på hästarna.
Vid middagen kommer du att introduceras till det traditionella norska köket - gjord på färska lokala produkter. Här möter du även guiden.
Redan här första kvällen får du den första härliga turen ut i midnattssolen. Vi börjar 22:00 och planerar att komma tillbaka runt 02:00. På turen möter vi stranden där det finns plats och möjlighet att hitta rätt på din häst i alla gångarter. Vid midnatt tar vi en paus och får något varmt att dricka och ett mellanmål vid midnatt..
Dag 2: Tur til Storknubben
Vi tillåter oss att äta en sen frukost efter gårdagens midnattssoltur.
Vid 12-tiden startar vår tur mot Storknubben och Trolltrjønna. Fantastisk tur med en magnifik utsikt över Lofoten (300 m ö.h.) Det är en 20 km lång tur i omväxlande terräng.
Efter lunchen, som avnjuts i naturen, finns möjlighet att följa med på en guidad vandring till toppen av Storknubben (600 m.) Du kan också välja att koppla av vid brasan och njuta av skymningen, tystnaden och ensamheten i vårt fjällbasläger .
Efter turen rider vi ner till Gjendalen där hästarna måste stanna över natten och vi transporteras tillbaka till gården där en utsökt middag väntar.
Vi njuter av frukost på gården. Välförsedda kör vi upp för att hämta hästarna i Gjendalen, där de har övernattat.
Vi rider tillbaka mot gården och stannar till vid Vinjedalen för att rida ner till Vinje strand – här har vi både plats och möjlighet att testa islandshästens många gångarter.
Vi njuter av en lätt lunch med våra hästar till hands - utanför den lokala lilla Gimsøy-butiken - upplev den mycket speciella mysiga lokala atmosfären
Tillbaka på gården väntar den varma bastun och ett dopp i Ishavet.
Senare på kvällen njuter vi av en härlig middag på gården
Vi njuter återigen av vår frukost på gården och gör oss redo för ännu en makalös dag, efter frukost åker vi mot Vestågøy
Vi startar i Tjøndalen, där våra hästar väntar på oss.
Här startar turen uppför berget – och slutar på toppen av Veten (400m). Här möter vi en spektakulär utsikt som vi ger oss själva tid att inpränta i vårt minne.
Efteråt går turen ner till en mysig lunch på den lokala gården med getosttillverkning.
Efter en god lunch rider vi tillbaka till Tjønndalen för att övernatta hästarna, och vi går tillbaka till gården och njuter av ännu en underbar middag
Dagen börjar med frukost på gården.
Efter frukost åker vi tillbaka till Tjøndalen för ett härligt återseende med hästarna.
Vår tur idag går västerut, där vi rider mot Vendalsjord innan vi rider upp Slydalen och mot Vårliheia, samt till Kamman (400m) och Djupdalan. Även här möter vi en helt unik utsikt som är storslagen och ovanligt vacker
Efter dessa nästan obeskrivliga intryck och en härlig lunch på fjället återvänder vi till Tjønndalen.
På kvällen avnjuts ännu en härlig middag på gården
Efter en mycket aktiv vecka föreslår vi en lite sen frukost.
När vi ätit frukost kan vi tipsa om en guidad vandring eller ett besök i Henningsvær, som är en pittoresk, mysig fiskeby. Eller bara koppla av – ta en promenad och hälsa på hästarna och låt alla de många intrycken sjunka in.
Middag på kvällen avnjuts på gården.
Efter en skön ledig dag och ännu en härlig frukost – kan vi se fram emot att få komma upp på hästarna igen.
Efter frukost åker vi till Tjønndalen för ett trevligt återseende med våra 4-benta vänner.
Idag går turen nerför Løvdalen och mot Bøsted, där vi korsar bergen till Saupstad.
Vi njuter av en god lunch på Lofoten Gårdsysteri innan vi rider den sista sträckan upp och ner för gamla vägen till Unstad, där turen avslutas vid stranden.
Tillbaka på gården njuter vi av en avsmakningsmeny vid sjöboden
Vi njuter av en sista frukost tillsammans på gården.
Utcheckning kl 12 - avgång från Lofoten. Fylld med oförglömliga minnen och underbara ridäventyr, spektakulära vyer och gastronomiska läckerheter.
Hämta utskrivbar PDF